De ce merita achizitionata o folie agrotextil?

De ce merita achizitionata o folie agrotextil?

Stiati ca multe persoane din mediul rural care au ca ocupatie de baza agricultura, folosesc in ultimul timp pentru culturile lor o folie agrotextil? Daca stiati acest lucru, v-ati intrebat oare vreodata de ce sunt folosite aceste folii? Dar daca au avantaje majore de care agricultorii si fermierii se pot bucura?

Cititi acest articol pana la final si veti descoperi informatii foarte interesante. Veti afla de ce sunt atat de cautate aceste folii, si de ce merita achizitionata o asemenea folie.

De ce se foloseste o folie agrotextil?

O astfel de folie se foloseste cu scopul de a acoperi solul de la baza plantelor, pentru a obtine culturi sanatoase. Exista foarte multe avantaje pe care folia de acest tip le poate oferi. Am selectat cateva dintre cele mai importante astfel de avantaje si am ales sa vi le prezentam. Iata despre ce este vorba asadar!

Protejarea plantelor impotriva bolilor

Persoanele care au ca ocupatie de baza agricultura (si nu numai), sunt constiente de faptul ca legumele sau alte plante pot fi afectate de insecte dar si de diverse boli daunatoare. Unele dintre aceste boli pot fi transmise chiar de catre insecte.

Ei bine, plantele care se afla sub folia de mulcire sunt protejate impotriva bolilor si a insectelor, iar din acest motiv foarte multi agricultori si fermieri folosesc o folie agrotextil.

Umiditatea mai buna

Utilizarea unei astfel de folii poate avea un alt avantaj deosebit de important. Se stie faptul ca toate plantele au nevoie de diverse cantitati de apa. Ei bine, folia confectionata din material agrotextil isi dovedeste si aici utilitatea.

In primul rand, o astfel de folie mulcire pastreaza foarte bine umiditatea solului, acesta fiind un avantaj semnificativ. In plus, ingrasamantul nu se mai poate scurge de sub folie. Prin urmare, culturile de sub folia din acest material vor fi bine hranite de catre pamant.

Pastreaza o temperatura mai buna a solului

Folosind o astfel de folie, agricultorii si fermierii ii asigura solului temperatura la un nivel optim. Mai pe intelesul tuturor, solul este protejat pe timpul sezonului cald, impotriva temperaturilor foarte ridicate. In plus, culturile vor fi protejate si pe timpul iernii, si nu va exista pericolul de inghet.

Din acest motiv, recoltele vor fi mai sanatoase si mult mai timpurii. Acesta poate fi un avantaj pentru cei care culeg cantitati mari, deoarece pot obtine un profit substantial.

Instalarea foliei din acest material

Pentru cine crede ca este greu de instalat o folie agrotextil, avem vesti bune. Aceasta este simplu si usor de instalat, chiar si de catre cei care nu sunt profesionisti.

Aceasta trebuie sa fie fixata foarte bine pe margini. Ulterior, rola va fi derulata pe toata suprafata dorita. ulterior, in dreptul plantelor se va taia in cruce. Se efectueaza asemenea taieturi pentru ca plantele sa se poata dezvolta. In cazul in care exista un sistem automatizat de irigare, acesta trebuie sa fie instalat sub folia de mulcire.

Concluzie

Dupa cum se poate vedea, o folie agrotextil vine la pachet cu foarte multe avantaje. Din acest motiv, persoanele care se ocupa de agricultura ar trebui sa se asigure ca detin sau gasesc astfel de folii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *