Cele mai importante trucuri pentru alegerea unui ruj de buze

Cele mai importante trucuri pentru alegerea unui ruj de buze

Atunci cand doamnele si domnisoarele doresc sa-si cumpere produse de make-up, prima data iau in considerare achizitia unui ruj de buze care sa li se potriveasca. Datorita culorii rujului aplicat pe buze, poate avea loc o mare schimbare a fetei.

Este extrem de important insa ca nuanta rujului sa fie potrivita pentru ca o alegere neinspirata poate distruge intreg aspectul. Tocmai de aceea, trebuie ca fiecare femeie sa stie cum sa aleaga rujul potrivit. Despre acest subiect vom discuta in randurile care urmeaza.

Nuanta pielii si importanta ei cand se alege un ruj de buze

Primul si cel mai important pas in ceea ce priveste alegerea culorii potrivite a rujului de buze este reprezentat de nuanta pielii. Exista 5 nuante de ten (blond, deschis, mediu, bronzat si inchis).

Pentru tenul deschis sunt ideale nuantele de roz deschis, piersica, nude, corai si rosu inchis. Pentru tenul mediu se recomanda nuante precum rosu cireasa, trandafiriu si lila.

In ceea ce priveste tenul bronzat, se recomanda nuante precun roz inchis, coral intens sau rosu aprins. De evitat sunt nuante precum rosu inchis si maro. Pentru tenul inchis sunt potrivite nuantele de maro, caramel, culoarea prunei sau rosu inchis.

Subtonul pielii

Exista trei subtonuri ale pielii si anume subtonul rece cu ten deschis pentru care se recomanda culoarea nude. Pentru subtonul rece si ten mediu se recomanda rujurile de culoare roz, iar pentru ten inchis rosu aprins.

Exista de asemenea subtonul cald, iar pentru tenul deschis se recomanda roz pal si piersica, in timp ce pentru tonul mediu sau inchis sunt recomandate nuantele de bronz. Pentru subtonul neutru exista un spectru larg de culori.

Forma buzelor

Un alt factor important care trebuie luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea rujului de buze este reprezentat de forma buzelor. Buza superioara este mai mare iar pentru aceasta se poate alege o nuanta mai inchisa, in timp ce o nuanta mai deschisa a aceleiasi culori este potrivita pentru buza inferioara.

Daca buza de jos este mai mare, atunci orice culoare care se potriveste cu tenul este perfecta, + o nuanta nud in mijlocul buzei superioare. Pentru buzele asimetrice trebuie utilizat un creion de buze in nuanta rujului astfel incat buzele sa fie conturate perfect.

Marimea buzelor

Femeile care au buzele carnoase ar fi indicat sa evite rujurile cu textura stralucitoare si prea deschise, in timp ce femeile care au buzele subtiri ar trebui sa evite culorile stralucitoare, dar si pe cele inchise.

Acestea vor accentua si mai mult faptul ca buzele sunt subtiri. De preferat este utilizarea rujurilor cremoase si a gloss-urilor.

Culoarea parului

Chiar si culoarea parului este un factor important in ceea ce priveste alegerea unui ruj de buze, iar in continuare vedeti exemple concrete. Pentru parul roscat de exemplu si tenul blond se reconmanda rujuri in nuante precum corai, roz-somon, sienna sau teracota.

Pentru parul saten deschis si ten mediu se potrivesc nuantele roz-somon, bej, corai si roz inchis; pentru parul blond si ten inchis sunt de preferat nuante precum roz cald, caramel, ocru si roz-somon.

Pentru parul inchis la culoare este de preferat un ruj bej, bronz, auriu sau teracota, in timp ce pentru parul blond deschis si ten inchis se potriveste rujul roz deschis, roz inchis sau roz purpuriu.

Pentru parul inchis la culoare si tenul deschis, de preferat este rujul rosu cireasa, pruna sau roz deschis.

Culoarea ochilor

Sa nu uitam de culoarea ochilor, care poate influenta alegerea rujului de buze. Pentru ochii negri de exemplu, rujurile nud si culoarea prunei sunt perfete. Pentru ochii verzi, culorile roz si teracota sunt ideale.

Pentru femeile cu ochii albastrii se recomanda culorile stralucitoare si diferitele nuante de roz, in timp ce pentru ochii caprui sunt de preferat nuantele rosu deschis, roz deschis si maro.

Acestia sunt asadar cativa factori foarte importanti de luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unui ruj de buze. De asemenea, conteaza foarte mult ca produsul sa fie achizitionat de la un producator de top de pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *