Cum alegem un afterschool potrivit pentru copilul nostru?

Cum alegem un afterschool potrivit pentru copilul nostru?

Bucurestenii care lucreaza pana dupa masa tarziu, cu siguranta isi doresc ca in perioada in care se afla la servici, sa stie ca ai lor copii se afla in siguranta.

Tocmai din acest motiv, unii dintre acestia aleg sa angajeze o bona care sa aiba grija de copii, in timp ce alti parinti cauta un After School Sector 3. Alegerea unui afterschool insa este o misiune destul de dificila, mai ales intr-un oras atat de mare precum capitala Romaniei, dar acest articol vine in ajutorul parintilor din Bucuresti si din localitatile limitrofe, care cauta un afterschool potrivit pentru copiii lor.

In continuare sunt prezentati cei mai importanti factori de luat in considerare de catre parintii care isi inscriu copiii la un afterschool, pentru a-i sti in siguranta dupa orele de curs.

Locatia

In mod evident, fiecare parinte doreste sa isi inscrie copilul la un afterschool cat mai aproape de casa sau de locul de munca pentru ca imediat dupa terminarea programului de lucru, sa ajunga la afterschool pentru a-si lua copilul acasa.

Cu cat afterschool-ul este mai aproape de jobul parintilor sau de casa, cu atat cei mici vor fi luati mai repede de catre parinti, si vor pleca spre casa.

Personalul

Fara doar si poate, personalul este un factor deosebit de important pe care parintii trebuie sa-l ia in considerare cand aleg un afterschool. Acestia isi doresc ca micutii lor copii sa isi petreaca timpul in compania unui personal prietenos si responsabil.

Majoritatea parintilor doresc ca personalul sa le supravegheze copiii in momentul in care isi fac temele pentru a doua zi de scoala, si chiar sa ii ajute in momentul in care acestia intampina probleme.

Parintii doresc de asemenea sa se asigure ca personalul supravegheaza copiii cand isi fac temele, si ca micutilor nu le fac alti copii temele.

Spatiul

Un alt criteriu foarte important pe care il au in vedere multi parinti atunci cand aleg locul in care copiii lor isi petrec timpul de dupa ore, este spatiul. Este foarte important ca salile in care se afla cei mici sa fie cat mai luminoase si mai aerisite.

Parintii isi doresc de asemenea ca micutii lor copii sa aiba atat posibilitatea de a sta pe scaun in momentul in care isi fac temele, cat si posibilitatea de a se relaxa in spatii de relaxare special amenajate (cu fotolii, perne sau pufuri). Acest lucru este deosebit de important pentru ca un copil nu isi poate petrece timpul doar stand pe scaun. Chiar si joaca pe jos ar trebui sa fie incurajata de catre personal.

Tot in ceea ce priveste spatiul, chiar si sala de mese este foarte importanta (daca seamana mai degraba a restaurant sau a cantina).

Felul in care arata toaletele este de asemenea un factor important pe care parintii ar trebui sa il aiba in vedere cand aleg un afterschool pentru copiii lor.

Curtea

In mod evident, dupa ce isi termina temele si termina lectiile de invatat pentru urmatoarea zi, copiii isi doresc sa se joace. Cand timpul este frumos afara, copiilor le place sa se joace in curte. Tocmai din acest motiv, majoritatea parintilor aleg un afterschool care are o curte generoasa, cu spatii de joaca amenajate, cu tobogane, balansoar, etc.

Oferta educationala si activitatile extrascolare

In mod evident, nu doar ajutorul copiilor la teme conteaza. Daca parintii constata ca ai lor copii sunt atrasi de o limba straina, vor cauta un afterschool in cadrul caruia copiii sa exerseze foarte mult si sa vorbeasca foarte bine limba respectiva.

Alte afterschool-uri pun mai mult pret pe alte abilitati precum artele plastice. Parintii pot alege si un asemenea afterschool, in functie de abilitatile pe care observa ca le au copiii lor.

Siguranta copilului

Inainte de a-si inscrie copiii la un afterschool, parintii trebuie sa se intereseze cu privire la siguranta acestora. Acestia vor dori sa afle daca exista o firma de paza care asigura siguranta copiilor, vor dori de asemenea se stie daca exista sistem de monitorizare video pentru ca ai lor copii sa fie supravegheati in permanenta.

Alimentatia

Copiii vor primi mancare in fiecare zi petrecuta la afterschool. Meniul difera insa de la un afterschool la altul, iar parintii trebuie sa tina cont de ceea ce li se ofera copiilor in fiecare zi. Tocmai din acest motiv trebuie sa se intereseze ce alimente le sunt oferite copiilor si cat de flexibil este meniul de zi cu zi.

Costurile lunare

Pentru ca ai lor copii sa stea in afterschool in fiecare zi, parintii trebuie sa suporte o anumita taxa, iar aceasta difera de la un afterschool la altul in functie de toti factorii amintiti anterior.

Asadar, acestia sunt cei mai importanti factori pe care trebuie sa-i aiba in vedere parintii care cauta cel mai potrivit After School Sector 3 pentru copiii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *