De ce se defecteaza caseta de directie a masinii?

De ce se defecteaza caseta de directie a masinii?

Una dintre cele mai triste vesti pentru conducatorii auto este aceea ca trebuie sa gaseasca specialisti in Reparatii casete directie, sau sa o inlocuiasca cu o piesa second hand.

Acest articol vine in intampinarea tuturor soferilor cu informatii pretioase despre caseta de directie, mai exact vom discuta despre cauzele defectarii acestei componente a masinii, dar si despre simptomele pe care o caseta de directie defecta le prezinta.

Nu in ultimul rand, vom vedea cum trebuie sa procedeze cei carora li se spune de la service in urma efectuarii unei diagnoze cu un tester de la BazaarGadgets.com, pentru a remedia problema cat mai repede posibil.

Cauzele defectarii casetei de directie

In mod evident nu toti conducatorii auto au cunostinte de mecanica, si nu toti stiu care sunt cele mai importante cauze ale defectarii casetei de directie, chiar daca acestea sunt suficient de multe la numar.

Ei bine, conducerea unui autoturism cu viteza mare (si nu numai) pe drumurile pietruite sau pe drumurile cu gropi si denivelari, poate duce foarte rapid la distrugerea componentelor din caseta de directie a masinii.

Aceasta insa nu este cu siguranta singura cauza. De asemenea, uzura capatului barei de directie precum si uzura articulatiei sferice a capatului de bara reprezinta posibile cauze ale defectarii casetei de directie.

Distrugerea rulmentului axului canelat, uzura etanseitatii sistemului de directie sau uzura perechii de transmisie (rack – gear) sau chiar si intretinerea masinii si reparatiile sistemului de directie ale acesteia in service-urile si garajele neautorizate pot duce la defectarea casetei de directie.

Mai exista si alti factori cum ar fi echilibrarea necorespunzatoare a rotilor, presiunea necorespunzatoare din pneurile masinii, anvelopele uzate sau rulmentii uzati. Toti acestia sunt factori care in cele din urma pot duce la defectarea casetei de directie.

Cum ne dam seama ca exista o problema a casetei de directie?

Probabil ca foarte multi conducatori auto au deja aceasta intrebare pe buze pentru ca doresc sa stie cum isi pot da seama de problemele casetei de directie. Ei bine, exista unele semne clare care pot indica o astfel de problema.

Vibratia sau alunecarea rotii la intoarcere este unul dintre cele mai clare simptome ale defectarii casetei de directie. Vibratia existenta poate face dificil controlul autoturismului mai ales la viteza mare, ceea ce se poate dovedi o situatie extrem de periculoasa.

In cazul in care va confruntati cu o astfel de problema, este recomandat sa va deplasati cat mai repede cu masina intr-un service auto

In cazul in care caseta de directie nu raspunde intre unghiul de la ora 11 si un alt unghi in momentul in care rotile sunt indreptate direct, asa numitul punct de amortizare va indica faptul ca exista o problema a casetei de directie. Deci, trebuie sa mergeti cu masina cat mai repede la service.

De asemenea, este posibil ca volanul sa fie prea slab sau prea dur in momentul in care exista o problema a casetei de directie. Daca va intalniti cu o asemenea situatie, este indicat sa mergeti cu masina intr-un service autorizat cat mai repede.

Nu in ultimul rand, daca observati ca va confruntati cu pierderea directiei, trebuie sa luati in considerare o problema a casetei de directie. Este insa posibil ca aceasta problema sa fie cauzata si de alinierea rotilor. O vizita in service insa este necesara pentru a afla exact care este problema.

Remedierea problemei

Asadar, exista mai multe simptome care va pot indica faptul ca s-a defectat caseta de directie a masinii. In aceste conditii puteti lua in considerare ideea de a opta pentru reconditionarea casetei de directie.

Exista firme de specialitate, care dispun de personal calificat si autorizat si care folosesc echipamente si tehnologie de ultima generatie pentru reconditionarea casetelor de directie.

Unii soferi aleg insa sa cumpere casete de directie second hand pentru ca nu le permite timpul sa astepte pana cand specialistii se ocupa de reconditionarea piesei originale a masinii. Cu toate acestea, cea mai buna solutie consta in reconditionarea casetei de directie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *