Noua generație de rulmenți cu bile

Noua generație de rulmenți cu bile

Știați că s-a dezvoltat un rulment cu bile ultra-rapid de a treia generație pentru motoarele vehiculelor electrice, capabile să funcționeze la peste 1,8 milioane dmN1?

Noul rulment este cel mai rapid rulment cu bile din lume lubrifiat cu grăsime, pentru aplicații auto, permițând o autonomie mai mare vehiculelor și o economie mai mare de combustibil.

Rulmentul facilitează, de asemenea, reducerea dimensiunii motorului și a componentelor acestuia pentru a câștiga spațiu în interiorul vehiculului.

Protejarea mediului este vitală pentru prosperitatea continuă a societății. Pentru a spori sustenabilitatea, industria automobilelor vine cu soluții noi pentru a contribui la realizarea unei societăți neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, prin dezvoltarea și producția de vehicule electrice și hibrizi. Cu toate acestea, autonomia maximă la o singură încărcare rămâne preocuparea principală pentru majoritatea consumatorilor.

Având în vedere cerințele consumatorilor și cele de protecție a mediului, producătorii de automobile urmăresc dezvoltarea de componente auto mai mici și mai ușoare și a motoarelor mai rapide și cu putere și eficiență mai mare. În consecință, cerința de viteză și performanță a rulmenților utilizați în trenurile de propulsie, și în special în motoarele electrice este din ce în ce mai mare.

Astfel s-a ajuns la finalizarea dezvoltării celei de-a doua generații de rulmenti cu bile ultra-rapide (1,4 milioane dmN) în martie 2020. Designul celei de-a doua generații a prezentat progrese semnificative în tehnologia coliviilor și anti-convulsiilor. În cele ce au urmat s-a dezvoltat modelul de a treia generație de rulmenți, ca răspuns la cererea de rulmenți capabili de viteze mari la motoarele electrice pentru vehicule electrice.

Caracteristicile noului produs

Optimizarea topologiei rulmenților a contribuit la reducerea greutății la maxim prin îndepărtarea pieselor care nu contribuie la rezistența și rigiditatea coliviei și la obținerea formei optime a acesteia la rotație de mare viteză. Colivia a fost dezvoltată pentru o întoarcere foarte scurtă prin utilizarea tehnologiei de simulare de vârf pentru a crește performanța acesteia.

Rulmentul este umplut cu o grăsime specială, care reduce rezistența la rotire și căldura generată din aceasta, prelungind atât perioada de lubricare, cât și durata de viață a rulmentului.

Colivia este realizată dintr-un material nou, din rășină cu rigiditate ridicată, care este mai eficient la suprimarea deformării în timpul rotației de mare viteză decât materialele convenționale.

Lubrifiantul propriu și colivia nou dezvoltată permit funcționarea rulmentului la peste 1,8 milioane dmN.

Beneficii

Rulmentul nou dezvoltat oferă cele mai mari viteze admisibile din lume2  la motoarele electrice. Acest lucru permite clienților să dezvolte și să implementeze motoare electrice care funcționează la viteze semnificativ mai mari.

O putere mai mare a motorului contribuie la îmbunătățirea economiei de combustibil, la creșterea autonomiei maxime a vehiculului la o încărcare și contribuie la un confort sporit al utilizatorului.

Vitezele mai mari permit, de asemenea, utilizarea motoarelor mai mici, reducând greutatea vehiculului, astfel mărind spațiul pentru alte componente, la mai multe celule în baterie sau un interior mai mare în vehicul. Această performanță o dețin și rulmentii SKF deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *